Optimera däckens livslängd

Optimera dina däcks livslängd

Vänd blicken mot däcken

Att ha som rutin att kolla dina bildäck någon gång i veckan, eller kanske till och med varje dag om du kör mycket, låter kanske som ett basic råd, men faktum är att många missar denna enkla, förebyggande åtgärd som kan spara många däck från utslitning i förtid.

Precis som allt annat behöver däck rås om lite för att optimera sin livslängd, man kan inte bara köra på månad ut och månad in utan minsta eftertanke på den del av bilen som faktiskt är i direkt kontakt med det hårda, skoingslösa underlaget.

Lufttryck

Att ha rätt lufttryck i däcken sparar inte bara bränslekostnader, eftersom en bil som kör med för lågt lufttryck drar mer bränsle, utan också livslängden på däcken. För hårt pumpade däck och för löst pumpade däck slits båda i onödan, vilket i sin tur försämrar deras kvalitet snabbare än man kan tro. Däck som skulle hållit i tio år är kanske redo att kasseras redan efter fem år om man inte har koll på saker som just lufttrycket.

I bilens instruktionsanvisningar finns detaljer om exakt vilket lufttryck som är optimalt för just din bil – därifrån och upp till 15 % mer ska lufttrycket ligga, varken högre eller lägre.

Hjulinställning

Genom att se till att hjulen är jämnt balanserade undviker du ojämn förslitning av däcken. Ojämn förslitning förkortar också livslängden på däcken avsevärt eftersom däckmönstret ska vara inom gränserna över hela däcken, och inte bara på ena eller andra sidan.

Däckhotell

Hur du förvarar dina däck när du inte använder dem gör också sitt för däckens kvalitet och livslängd. Om du hyser in dina däck på ett däckhotell när de inte används så kan du vila tryggt i att däcken återhämtar sig under optimala förhållanden.

Välkommen till Nya Ringservice däckhotell – för bästa förvaring av dina däck.


(Lämna tom)